tirsdag 3. februar 2009

Cuppingen i praksis

Konkurransen har som mål å finne den beste kaffesmakeren i Norge og vil foregå på følgende måte: Tre kopper svart, traktet kaffe vil bli plassert sammen, to er av samme type, mens en er ulik. Målet er å finne den som er ulik de andre og markere denne. Konkurransen går på tid, og man kan maksimalt bruke 8 minutter. Konkurransen vil bli avholdt i to runder.

Første runde.
I første runde vil det være seks ulike triangler, som deltakerne skal igjennom. De som får flest riktig går videre til finalen. I finalen vil det være totalt fire deltakere. Det er de fire beste totalt, ikke vinneren av hvert heat som går videre. Dersom flere skulle ha likt antall riktige, vil det være de med best tid som går videre til finalen. Vanskelighetsgraden i denne runden vil variere fra lett til vanskelig.

Andre runde.
Finalen vil bli avholdt på samme måten som den innledende runden, med unntak av at det her vil være åtte triangler deltakerne skal igjennom. Den med flest riktige svar vinner, og dersom to eller flere skulle ha likt antall riktige er det den med best tid som vinner. Vanskelighetsgraden vil variere fra middels til vanskelig.

Vinneren av konkurransen kan i et år kalle seg Norges beste kaffesmaker og representere Norge under VM i Køln, 26 - 28 Juni 2009.

Ingen kommentarer: